Sollicitatietraining voor de sollicitant!

Solliciteren is een intensief en spannend proces, zeker als u daar niet veel ervaring mee heeft. En sollicitatieprocedures zijn nu, in vergelijking met een aantal jaar geleden, echt anders! De sollicitatietraining van DWNP biedt daarbij uitkomst.

De arbeidsmarkt is momenteel erg in beweging, het arbeidsrecht is veranderd, de zzp’er is niet meer weg te denken uit het arbeidsmarktaanbod en direct starten met een vast contract gebeurt nog maar zelden. Werkgevers selecteren streng in elke stap van het sollicitatieproces, van brief, (online)assessment tot en met het laatste gesprek. Aan u als sollicitant om zich hierop voor te bereiden!

Met onze kennis van de arbeidsmarkt én de werkgeverskant van het sollicitatieproces kunnen wij u een op maat gemaakte (individuele) sollicitatietraining aanbieden waarbij tips & tricks, do’s & don’ts aan bod komen. Wij gaan hierbij in op thema’s als:

Advertentie- en profielanalyse

Naar wie is de werkgever nu echt op zoek? Wat kunnen wij daarnaast opmaken uit de website van de organisatie en hoe kunnen wij deze informatie benutten? Welke vragen kunt u stellen als u gaat bellen voor meer informatie?

(online) Assessment
Tegenwoordig wordt in sollicitatieprocedures steeds vaker gebruikt gemaakt van (online) assessments. Hoe kunt u zich hier het beste op voorbereiden? Onze sollicitatietraining helpt u hierbij. DWNP beschikt over een breed aanbod van onlinetesten.

Sollicitatiebrief
Wat is de juiste opbouw van uw sollicitatiebrief, welke informatie moet er minimaal in staan, hoe formuleert u een goede motivatie voor de vacature én de organisatie en hoe omschrijft u uw kennis en ervaring in relatie tot de vacature? Onze sollicitatietraining biedt bondige richtlijnen waarmee uw sollicitatiebrief niet onopgemerkt zal blijven.

Curriculum Vitae
Wat is de beste opbouw, welke informatie neemt u erin op en welke laat u weg, en in hoeverre sluit uw cv aan op de vacature?

Elevator pitch
Hoe presenteert u zich op een bondige en krachtige manier? Tijdens onze sollicitatietraining komen de do's & don'ts uitgebreid aan bod.

Sollicitatiegesprek
Hoe bereidt u zich voor op het gesprek? Hoe kunt u uzelf op authentieke wijze presenteren en uw toegevoegde waarde voor de organisatie goed naar voren laat komen? Indien gewenst maken wij tijdens de sollicitatietraining gebruik van een acteur om het gesprek meer realistisch voor te bereiden.

De introductie en de proeftijd
Nadat u succesvol door de selectie bent gekomen en bent aangenomen door uw nieuwe werkgever begint de volgende uitdaging. Niet elke organisatie heeft een uitgebreid introductieprogramma. Tijdens onze sollicitatietraining zullen wij u tips geven hoe u er ook zelf zorg voor kan dragen dat u zo effectief mogelijk wordt ingewerkt. Dit zorgt ervoor dat de wederzijdse verwachtingen, die er waren tijdens de sollicitatieprocedure, ook waar worden gemaakt met als gevolg dat de proeftijd voor u geen probleem is.

Social media
Hoe zet u deze in tijdens het sollicitatieproces? Welke do’s & don’ts zijn van toepassing.

Presentatie en Communicatie
Hoe presenteert u zichzelf: kleding, houding, (non)verbale communicatie en hoe kunt u met communicatie sturen? Wij maken hierbij o.a. gebruik van het praktische loopbaanhandboek "Jij bent aan Z", waar Lodewijk de Waard mede-auteur van is.

Wilt u ook succesvol solliciteren? Volg dan onze uitgebreide individuele en persoonlijke sollicitatietraining. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.